1

Word jij onze 1,033e volger?

instagram

linkedin

Nieuwe lockdown: horeca eerder dicht, thuis 4 personen op bezoek en thuiswerken

Politiek en gemeente


Een nieuwe lockdown die vrijdagavond door het kabinet tijdens een persconferentie zal worden aangekondigd bevat strengere maatregelen om het aantal besmettingen tegen te gaan. Zo zal de horeca al om 19.00 uur haar deuren moeten sluiten, mogen er thuis nog maximaal vier personen worden ontvangen en zal er thuisgewerkt moeten worden tenzij het niet anders kan om op locatie te werken.

Naar verwachting zullen de strengere maatregelen ‘enkele weken’ gaan gelden. Ook wordt er gekeken of het corona-toegangsbewijs ingevoerd kan worden bij niet-essentiële winkels en hogescholen. 

2G-maatregel

Ook werkt het kabinet aan een wetswijziging om de zogenoemde 2G-maatregel van kracht te kunnen maken waarbij een negatieve coronatest niet meer geldt als toegangsbewijs, maar er echt een bewijs van vaccinatie moet worden getoond. Het kabinet hoopt hiermee dat niet-gevaccineerden alsnog een prik laten zetten.

Omdat er nog een wetswijziging moet plaatsvinden, zal de 2G-maatregel pas later van kracht worden.

Mis nooit meer nieuws uit Boxtel!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Boxtel? Volg ons op Facebook, zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, winacties en meer!


Vacature-alert - 0 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 0 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Boxtel, Oisterwijk, s-Hertogenbosch, Vught, Sint-Oedenrode, Tilburg, en Best.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in politiek en gemeente


Uitgelicht door de redactie

Word jij onze 1,033e volger?

Weer

Weer in Boxtel

Donderdag 09 december 2021

1.5 °C

Onbewolkt, temperatuur voelt aan als -2,5 °C. - meer weer »

Do

2 - 4 °

Vr

1 - 6 °

Za

5 - 9 °

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only