Het weer in Boxtel

 • Vandaag

  Vr 20 mei 2022
  21 °C
 • Morgen

  Za 21 mei 2022
  19 °C
 • Overmorgen

  Zo 22 mei 2022
  21 °C

Meer weer? Klik hier

Vrijdag 20 mei 2022
14.1 °c
2

Word jij onze 1,185e volger?

instagram

linkedin

Gemeente Boxtel ondersteunt voedselbank vanaf 2022 met 33.000 euro subsidie per jaar

Politiek en gemeente

Impressiefoto


De gemeente Boxtel verstrekt vanaf volgend jaar een subsidie van jaarlijks 33.000 euro ter ondersteuning van de Voedselbank, zo meldt de gemeente. De subsidieregeling geldt voor een periode van vier jaar en is in tegenstelling tot eerdere jaren, hoger (in 2021 ontving de Voedselbank nog een subsidie van 28.100 euro).

"Door de subsidie te verlenen behouden we een financieel gezonde Voedselbank die zich kan richten op haar doel: zorgen dat mensen die in onze gemeente onder de armoedegrens zitten, toch voldoende en gezonde voeding krijgen", zegt wethouder Mariëlle van Alphen.

Stijging aantal gezinnen

Het aantal gezinnen dat gebruik maakt van de Voedselbank groeit in de gemeente Boxtel: in 2018 werden 81 gezinnen ondersteund, in 2020 waren dit 107 gezinnen en 2021 laat een verdere stijging zien. De afgelopen jaren is de subsidie van de Voedselbank ongeveer gelijk gebleven. De onkosten zijn echter wel gestegen.

Verhoging vaste lasten

Tot nu toe ontvangt de Voedselbank een subsidie van 220 euro per deelnemer per jaar. De Voedselbank gaf liever de voorkeur aan een vaste subsidie: d organisatie heeft namelijk ook meer vaste lasten, zoals huisvesting, onderhoud en de bus. De variabelen zoals het voedsel en personeel zijn de posten die meestal geen geld kosten.

De gemeente en Voedselbank zijn overeengekomen om over te stappen naar een vaste subsidie. Daarbij is de afspraak gemaakt dat er geen nieuwe verhoging aangevraagd kan worden voor de komende vier jaar, ook niet als sprake is van een verdere stijging van de deelnemers.

"In het beleidsakkoord is opgenomen dat we de Voedselbank blijven ondersteunen", zegt wethouder Van Alphen. "Met deze overeenstemming houden we ons aan deze belofte in deze financieel moeilijke tijd voor onze gemeente."

Mis nooit meer nieuws uit Boxtel!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Boxtel? Volg ons op Facebook, zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, winacties en meer!


Vacature-alert - 0 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 0 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Boxtel, Oisterwijk, s-Hertogenbosch, Vught, Sint-Oedenrode, Tilburg, en Best.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in politiek en gemeente


Uitgelicht door de redactie

Het weer in Boxtel

 • Vandaag

  Vr 20 mei 2022
  21 °C
 • Morgen

  Za 21 mei 2022
  19 °C
 • Overmorgen

  Zo 22 mei 2022
  21 °C

Meer weer? Klik hier

Word jij onze 1,185e volger?

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!