De gemeente Boxtel verstrekt vanaf volgend jaar een subsidie van jaarlijks 33.000 euro ter ondersteuning van de Voedselbank, zo meldt de gemeente. De subsidieregeling geldt voor een periode van vier jaar en is in tegenstelling tot eerdere jaren, hoger (in 2021 ontving de Voedselbank nog een subsidie van 28.100 euro).

"Door de subsidie te verlenen behouden we een financieel gezonde Voedselbank die zich kan richten op haar doel: zorgen dat mensen die in onze gemeente onder de armoedegrens zitten, toch voldoende en gezonde voeding krijgen", zegt wethouder Mariëlle van Alphen.

Stijging aantal gezinnen

Het aantal gezinnen dat gebruik maakt van de Voedselbank groeit in de gemeente Boxtel: in 2018 werden 81 gezinnen ondersteund, in 2020 waren dit 107 gezinnen en 2021 laat een verdere stijging zien. De afgelopen jaren is de subsidie van de Voedselbank ongeveer gelijk gebleven. De onkosten zijn echter wel gestegen.

Verhoging vaste lasten

Tot nu toe ontvangt de Voedselbank een subsidie van 220 euro per deelnemer per jaar. De Voedselbank gaf liever de voorkeur aan een vaste subsidie: d organisatie heeft namelijk ook meer vaste lasten, zoals huisvesting, onderhoud en de bus. De variabelen zoals het voedsel en personeel zijn de posten die meestal geen geld kosten.

De gemeente en Voedselbank zijn overeengekomen om over te stappen naar een vaste subsidie. Daarbij is de afspraak gemaakt dat er geen nieuwe verhoging aangevraagd kan worden voor de komende vier jaar, ook niet als sprake is van een verdere stijging van de deelnemers.

"In het beleidsakkoord is opgenomen dat we de Voedselbank blijven ondersteunen", zegt wethouder Van Alphen. "Met deze overeenstemming houden we ons aan deze belofte in deze financieel moeilijke tijd voor onze gemeente."


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Boxtel via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Boxtel ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360