Het weer in Boxtel

 • Vandaag

  Za 02 juli 2022
  25 °C
 • Morgen

  Zo 03 juli 2022
  23 °C
 • Overmorgen

  Ma 04 juli 2022
  23 °C

Meer weer? Klik hier

Zaterdag 02 juli 2022
24.2 °c
2

Word jij onze 1,207e volger?

instagram

linkedin

Eerste opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen gereed, eerste groep waarschijnlijk maandag in Boxtel

Politiek en gemeente


De eerste opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen in Boxtel zijn inmiddels in gereedheid gebracht, het gaat om 32 plekken bij De Kleine Aarde. Dinsdagavond werd er een inloopavond gehouden voor directe omwonenden die daar terecht konden met vragen en werden geïnformeerd.

Naar verwachtign arriveert de eerste groep van 18 vluchtelingen, komende maandag in Boxtel. Wel is dat nog onzeker, omdat dat afhangt van verschillende factoren. Ook kan het zijn dat er al eerder vluchtelingen naar de opvanglocatie in Boxtel worden gebracht.

Tweede opvanglocatie

Ook is er al een tweede opvanglocatie in het vizier, namelijk Liduina. Die opvangplek wordt momenteel nog geschikt gemaakt voor huisvesting van oorlogsvluchtelingen. Naar verwachting zal die locatie uiteindelijk ruimte kunnen bieden voor opvang aan 40 vluchtelingen.

De komende weken zal Boxtel de komende weken plek moeten bieden aan ongeveer 50 vluchtelingen uit Oekraïne. Samen met de gemeente Sint-Michielgestel, zal Boxtel zich inzetten om op zijn minst 200 vluchtelingen voor een langere periode te kunnen opvangen.

Mis nooit meer nieuws uit Boxtel!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Boxtel? Volg ons op Facebook, zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, winacties en meer!


Vacature-alert - 0 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 0 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Boxtel, Oisterwijk, s-Hertogenbosch, Vught, Sint-Oedenrode, Tilburg, en Best.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in politiek en gemeente


Uitgelicht door de redactie

Het weer in Boxtel

 • Vandaag

  Za 02 juli 2022
  25 °C
 • Morgen

  Zo 03 juli 2022
  23 °C
 • Overmorgen

  Ma 04 juli 2022
  23 °C

Meer weer? Klik hier

Word jij onze 1,207e volger?

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!